האם כל נסיעה על המדרכה נחשבת לעבירת תנועה?
נסיעה על המדרכה עם כל כלי רכב, אינה מותרת ונחשבה לעבירה שמסכנת את המבצע אותה, הענישה מתבצעת החל מחלוקת דו"ח תנועה, קנס, נקודות תעבורה ואפילו לעיתים בזימון לבית משפט. לפי החוק, המדרכה מיועדת להולכי רגל בלבד, וכל נסיעה עליה אינה חוקית.
עם זאת, קיימת התחשבות והתרה בכל הנוגע לחצייה של המדרכה באופן הכרחי. למשל כניסה ויציאה מחצרות וחניונים שמחייבים נסיעה קצרה ומוגבלת על המדרכה למען ביצועם, הם חוקיים ולא יחייבו את הנהגים והרוכבים בכל קנס.
מה הניקוד והקנס בגין עבירת נסיעה על המדרכה?
עבירת נסיעה על המדרכה, כוללת לפי החוק דו"ח תנועה, קנס ונקודות תעבורה המוסכמים בחוק וגורפים ותקפים בכל מקרה ומקרה של עבירת נסיעה על המדרכה. העונש הקבוע בחוק לאחר ביצוע עבירה של נסיעה על המדרכה, הנו 4 נקודות תעבורה.
בעת הצטברות של כמה קנסות, נקודות התעבורה עלולות להצטבר לסכומים גבוהים של 12 נקודות ואף 72 נקודות, בהתאם לכמות דו"חות התנועה שצברתם, וכך בהתאם לגובה הניקוד שנצבר, לגרור גם מחויבות לקורסי נהיגה ואפילו פסילת רישיון במקרה של ניקוד גבוה.

האם ניתן להוריד את הניקוד בגין עבירת נסיעה על המדרכה?
הניקוד בגין עבירת נסיעה על המדרכה, ניתן לביטול רק במקרים בהם יש בידכם לבטל את הדו"ח, להמיר אותו באזהרה, או להגיע ולהישפט בבית המשפט כדי לנסות ולשנות את הענישה וההחלטות שניתנו בדו"ח התנועה. לפניכם האפשרויות השונות להורדת הניקוד בעבירות נסיעה על המדרכה:
ביטול הדו"ח
כל קנס ניתן לביטול במקרה שבו הוא ניתן מסיבה שאינה נכונה או מספקת. כדי לבצע ביטול, יש להגיש בקשה מסודרת ביטול הדו"ח. ברוב המקרים, הבקשות לא מאושרות מאחר ובית המשפט מוצא שלא נפלה שום טעות בדו"ח התנועה, ועם זאת עם סיוע של עורך דין ובמקרה בו אכן נפלה טעות מהותית בדו"ח התנועה, ניתן להשיג גם ביטול של הדו"ח והקנס.
המרה באזהרה
אחרי קבלה של דו"ח תנועה ניתן להגיש בקשה להמרה באזהרה, כלומר להמיר את הדו"ח באזהרה בלבד, ללא ענישה ונקודות כלל. לא כל נהג יכול להגיש בקשה כזו, אלא נהגים שיש להם ותק רישיון של 5 שנים, ללא אזהרה קודמת, וללא הרשעה אחרת בשלושת השנים האחרונות.
בקשה להישפט
אופציה נוספת לשינוי הענישה ודו"ח התנועה, היא בקשה להישפט. כל נהג יכול לבקש להישפט לאחר דו"ח תנועה, אופציה שתיתן לו הזדמנות להסביר את מעשיו ולטעון לחפותו, וכך לבסוף, בעזרת עורך דין תנועה מעולה – להפחית את הענישה ואף לבטל אותה.