נכון לכתיבת מאמר זה ביום 16.02.2021 שאלה זו עדיין לא הוכרעה בבית המשפט. בעבר, ניתן פסק דין בבית המשפט לתעבורה בעכו שקבע כי לא הוכחה אמינות מצלמות המהירות. בית המשפט זיכה את כלל הנהגים בעבירת המהירות המופרזת שיוחסה להם מכוח אותן מצלמות. כיום, המדינה טוענת שיש בידה חוות דעת המוכיחה את אמינות המצלמות. בבתי המשפט ברחבי הארץ מתנהלים מספר הליכים הדנים בסוגייה זו וממתינים להכרעת בתי המשפט.
סוגיית המצלמות
מצלמות מערכת א'3 מפיקות שני סוגי דו"חות – דו"ח מהירות מופרזת ודו"ח רמזור אדום. במהלך השנים האחרונות החלה הסאגה של מצלמות המהירות, תחילה, במשפט שהתנהל בבית המשפט לתעבורה בעכו, שלאחר הזיכוי בתיק המצלמות המפורסם הפסיקה המשטרה את פעילות המצלמות ובמשך תקופה ארוכה לא חולקו דו"חות המבוססים על מצלמות א'3.
המדינה פעלה לקבלת חוות דעת מהטכניון שמטרתה להוכיח את אמינות הצילום. לאחר שהתקבלה חוות דעת מטעם הטכניון, נתנה הפרקליטות אישור לשוב ולהפעיל את מצלמות המהירות. זאת, על אף שחוות הדעת עדיין לא עמדה למבחן בית המשפט.
דו"ח תנועה ממצלמת מהירות – טענת התיישנות
קיבלתם דו"ח תנועה בדואר ממצלמת מהירות? רגע לפני שאתם בוחרים לשלם או לבצע כל פעולה רלוונטית, מומלץ לבדוק מהו תאריך ביצוע העבירה אל מול תאריך הנפקת הדו"ח.
להסבר המלא לחצו :
נתפסת נוהג במהירות מופרזת ע"י מצלמה? זה לא אומר שאין מה לעשות! במאמר הבא נציג את כל הדרכים להתמודד עם כתב אישום או דו"ח מצולם .
נתפסת נוהג במהירות מופרזת? רישיונך בסכנה!
רגע… זה לא אומר שאין מה לעשות!
משרדנו מתמחה בייצוג נהגים הנאשמים בנהיגה במהירות מופרזת
בין הצלחות משרדנו באישום חמור כזה הצלחנו אף לסיים תיקים כאלו בלי קנס! בלי נקודות! והיו גם תיקים בהם בוטל כתב האישום לגמרי!
- 67 קמ"ש מעל המותר – התיק הסתיים בלי פסילת רישיון
- נמדד בממל״ז 143 קמ"ש – התיק הסתיים בביטול הפסילה והחזרת הרישיון לנהגת
- נהג שנמדד בממל"ז במהירות של 63 קמ"ש מעל המותר, הסתיים בהסדר מקל.
לחץ כאן לעוד מקרים דומים לשלך בהם הצלחנו לשמור על הרישיון
צור קשר ונציל גם לך את הרישיון!
קיבלתי דו"ח מהירות או דו"ח רמזור אדום המבוסס על צילום מצלמת א3 – יש מה לעשות?
המשטרה גיבשה מדיניות כלל ארצית לפיה כל העבירות שבוצעו לפני יולי 2019 – עורך דין תעבורה שידע להציג טיעוני הגנה נכונים יוכל להגיע להסדר טיעון ולהביא לתיקון הדו"ח ע"י שינוי סעיף העבירה לעבירה ללא נקודות. עבירות שבוצעו לאחר יולי 2019 לא יהנו מהסדרי טיעון מקלים.
כל נהג המקבל דו"ח המבוסס על צילום של מערכת א3 רשאי להגיש בקשה להישפט ולכפור באמינות הצילום, שכן, נכון להיום, טרם הוכחה אמינותן בבית המשפט וחוות הדעת נדרשת לעמוד לבחינה.
הצלחות המשרד בתיקי נהיגה במהירות מופרזת
משרד עו"ד יערית אוליאל לתעבורה בלבד!
במשרדנו נוהלו מאות תיקי מהירות מופרזת, אפשר לעזור גם לך!
אנחנו כאן כי הרישיון שלך חשוב
ניהול משפט מצלמות מהירות
אם בחרתם להגיש בקשה להישפט ובכוונתכם לכפור באמינות כדאי שתדעו שאתם ניצבים בפני הליך סבוך ויקר מאוד. חוות הדעת של הטכניון שאותה תצטרכו לתקוף מתבססת על אלפי עמודים של חומרים וככל הנראה, ההגנה תאלץ להיעזר במומחה הנדסי מטעמה.
המשמעות
נטל כספי כבד מאוד. לאור האמור, אם בחרתם להגיש בקשה להישפט, אנו ממליצים כי תבקשו מבית המשפט להמתין להכרעה בעניין אמינות בטרם ינתן פסק דין בתיק שלכם. זו האופציה הכלכלית הטובה ביותר עבורכם.
דו"ח מהירות מופרזת או דו"ח רמזור אדום
מצלמות א3 מתעדות הן עבירות של מהירות מופרזת והן עבירות של מעבר ברמזור אדום. הטענה בעניין האמינות משליכה על כלל הדו"חות המופקים ע"י המערכת אך מעבר לכך, אם קיבלתם דו"ח רמזור אדום המבוסס על מערכת א3, כדאי לפנות לייעוץ עורך דין תעבורה שיבחן את הצילום וידע לייעץ לכם האם בכל זאת יש טענות הגנה נוספות שיכולות לסייע לכם (למעט טענת חוסר אמינות).
בין אם קיבלתם דו"ח על מהירות מופרזת ובין אם קיבלתם דו"ח על רמזור אדום, הנכם מוזמנים ליצור קשר עם משרד עורכי דין תעבורה יערית אוליאל לקבלת ייעוץ ראשוני.
מצלמות מהירות מסוג א3 הינן מצלמות אשר מזהות את מהירות התנועה של הרכב ומצלמות רכבים אשר נסעו מולן במהירות מופרזת. נוסף לכך, מצלמות אלו מזהות גם מעבר ברמזור אדום ומצלמות רכבים המבצעים עבירה זו גם כן.
בשנים האחרונות נטען כי מצלמות א3 אינן אמינות ולכן לא ניתן לחלק דו"חות בהתבסס בצילומים של המצלמות. יתרה מכך, בית המשפט לתעבורה בעכו פסק כי מצלמות אלו אינן אמינות וכתוצאה מכך משטרת ישראל הפסיקה להפעיל מצלמות אלו. במקביל המשטרה פנתה לטכניון לקבלת חוות דעת להוכחת האמינות של המצלמות.
אומנם חוות הדעת של הטכניון הובילה לכך שהפרקליטות אישרה את הפעלתן של המצלמות, אך נכון לפברואר 2021 (זמן כתיבת מאמר זה), חוות דעת אלו לא נדונו בבית המשפט ולכן לא התקבל אישור משפטי לאמינות המצלמות והתמונות המתקבלות מהן.
במקרים רבים, מלבד סוגיית האמינות של הצילומים ישנן אפשרויות נוספות לפעולה אם קיבלתם דו"ח ממצלמת מהירות. ראשית אם לא אתם נהגתם ברכב, יש לכם אפשרות לבצע הסבה של הדו"ח לנהג שביצע את העבירה בפועל. בנוסף, ניתן לבחון את הצילומים ולבדוק האם ניתן לערער על הדו"ח בטענות אחרות. לצורך כך מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום. לשיחת ייעוץ, לחצו כאן.