נסיבות החיים עלולות להוביל להופעתן של בעיות נפשיות כאלו ואחרות, ללא כל התראה מוקדמת. קיימים לא מעט מקרים בהם, נהגים המחזיקים ברישיון נהיגה שנים רבות, נדרשים להתייצב ביום מבדקים במכון הרפואי לבטיחות בדרכים בגין בעיות רפואיות או פסיכולוגיות. מדובר בבשורה העשויה להבהיל גם את אלו הוותיקים, עם עבר תעבורתי נקי.
היות ומדובר בנושא מורכב ומסועף, ריכזנו עבורכם את כל המידע הרלוונטי לעניין שלילת רישיון נהיגה מסיבות נפשיות, בכדי לעשות מעט סדר בעניין.
מה הקשר בין סיבה נפשית לרישיון נהיגה?
לצערנו הרב, אנו עדים מדי יום להתרחשותן של תאונות דרכים ברחבי הכבישים השונים, כאשר הגורמים לכך הינם מגוונים כדוגמת טעויות אנוש, אי הקפדה על חוקי התעבורה וכן מוגבלות התנהגותית אישיות אשר עשויה להיווצר מטעמים נפשיים. בעיות נפשיות עשויות לשבש את יכולותיו של הנהג בשעת הנהיגה לרבות:
- קושי בריכוז
- אי מתן תשומת לב
- ירידה משמעותית ביכולת לעבד מידע
- דריכות נמוכה
- יכולת שיפוט מוטעית
- קושי בקבלת פתרון לבעיה
בכדי לאבחן את כשירותו של הנהג לעניין נהיגתו, מזמן המכון הרפואי לבטיחות בדרכים את הנהג ליום מבדקים הכולל בין היתר שיחה עם פסיכולוג / פסיכיאטר. אם אכן זיהה איש המקצוע ליקויים מהסוג הנוכחי, תתקבל המלצה שלילית בגין "אי התאמה אישיותית"
אובדן רישיון הנהיגה בעקבות בעיה נפשית
אנו נתקלים לא מעט בשאלה – האם רישיון הנהיגה בסכנה, כאשר קיימת לנהג בעיה נפשית כזו או אחרת. חשוב להבין כי תפקידו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים הוא לוודא את כשירותם הרפואית של הנהגים לעניין נהיגה בטוחה ובכך למזער את התרחשותן של תאונות הדרכים.
כאשר קיימת לנהג בעיה נפשית, עשוי להיות מועבר דיווח אודות כך למרב"ד. הדיווח מתבצע על ידי הגוף המטפל למשל: אם אדם אושפז בביה"ח פסיכיאטרי עקב מחלת נפש או שמא הרופא המטפל מתרשם כי קיימות לאדם מחשבות אובדניות, מחויבים הם להעביר דיווח. ברם, חשוב לדעת כי לא כל הפרעה נפשית תמנע מן האדם לשוב מאחורי ההגה.
כיצד עו"ד תעבורה יכול לסייע לכם בהשבת רישיונכם?
במקרה בו קיבלתם המלצה שלילית מהמרב"ד לעניין רישיון הנהיגה שלכם, באפשרותכם לערער על ההחלטה הנוכחית בפני ועדת הערר הממוקמת בתל השומר, תוך 30 ימים מיום קבלת ההודעה ממשרד הרישוי.
את הליך הגשת הערר יש לעשות באמצעות עורך דין תעבורה מקצועי ומיומן הבקיא בניהול תיקים בעניין המרב"ד. שימו לב, הגעה עצמית ללא כל ייצוג ראוי בוועדה, לא יניב עבורכם את התוצאה הרצויה! לכן, אם רישיון הנהיגה חשוב לכם, אל תתמהמהו, היוועצו בהקדם האפשרי עם עו"ד תעבורה מנוסה ומיומן והבטיחו לעצמכם ניהול הליך כנדרש.