העונש על נהיגה בשכרות למי שנתפס בפעם הראשונה הוא מינימום שנתיים פסילת רישיון ועונשים נלווים נוספים. העונש יוטל עליו רק בסוף ההליך המשפטי אך ברוב המקרים, יש בנוסף לכך גם תוצאות מיידיות למי שנתפס בעבירת נהיגה בשכרות – רישיון הנהיגה ייפסל פסילה מנהלית לתקופה של 30 יום באופן מיידי ע"י קצין משטרה. כמו כן, ישנו סיכון שרכבו יושבת אף הוא לתקופה של 30 ימים בהליך השבתה מנהלית של רכב.
איזה עונשים נלווים לעונש הפסילה בעבירת נהיגה בשכרות?
כאמור, בנוסף לפסילת רישיון הנהיגה לתקופה של מינימום שנתיים, רשאי בית המשפט להטיל על הנאשם בעבירת נהיגה בשכרות מאסר על תנאי, מאסר בפועל, קנס, פסילה על תנאי והתחייבות להימנע מביצוע עבירה. כמובן שהעונש שייגזר על הנאשם תלוי בעברו של הנהג ובכמות האלכוהול שנתפסה בגופו. בתי המשפט מייחסים חומרה רבה לעבירת הנהיגה בשכרות בשל הסיכון הרב לחיי אדם הטמון בה.
מה העונש החמור ביותר שאפשר לקבל על עבירת נהיגה בשכרות?
העונש החמור ביותר הוא כמובן מאסר בפועל לצד מספר שנות פסילה. אם מדובר ברף שכרות גבוה במיוחד, התביעה תעתור למאסר בפועל. כדאי לדעת שהחוק קובע שאם נהג כבר הורשע על עבירה זו בשנה שקדמה לאותה עבירה – הפסילה תהיה לתקופה שלא תפחת מארבע שנים.
איך מתמודדים עם תיק נהיגה בשכרות?
האפשרות הטובה ביותר להתמודד עם כתב אישום על נהיגה בשכרות היא לשכור שירותיו של עורך דין תעבורה מיומן שידע לבחון היטב את כלל ראיות התביעה ובעיקר את אמינות תוצאות בדיקת הינשוף. המטרה העיקרית של עורך הדין בתיקים אלו היא לשנות את סעיף האישום מעבירת הנהיגה בשכרות לעבירה של נהיגה תחת השפעת אלכוהול ע"ל לבטל את עונש הפסילה למינימום שנתיים.
גם בעבירת הנהיגה תחת השפעת אלכוהול יש עונש מינימום אך במקרה זה מדברים על רף נמוך משמעותית- מינימום 3 חודשי פסילה לעומת מינימום של שנתיים.
משרד עורכי דין תעבורה יערית אוליאל הוא משרד בעל ניסיון עשיר בתחום דיני התעבורה בכלל ובתיקי נהיגה בשכרות בפרט. המשרד צבר הצלחות רבות בתיקי נהיגה בשכרות כאשר בכולם הצליח לשנות את סעיף האישום לסעיף המקל יותר.
איזה סיבות יש להפחתה בעונש בעבירה של נהיגה בשכרות?
הסיכוי הטוב ביותר להביא להפחתה מעונש הפסילה של שנתיים הוא ע"י שינוי סעיף האישום כאמור לעיל. הנה מספר סיבות נוספות שיכולות לסייע להביא להקלה בעונש:
נסיבות אישיות של הנאשם
אם הגעתם לשלב הטיעונים לעונש כדאי להביא בפני בית המשפט ראיות ועדויות על נסיבותיו האישיות של הנאשם כמו מצב בריאותי שלו או של מי מבני משפחתו הקרובה, מצב כלכלי, במיוחד אם הרישיון מסייע לפרנסת הבית וכו'.
עבר תעבורתי
אם לנאשם אין הרשעות קודמות רבות בתחום התעבורה זו בהחלט יכולה להיות סיבה שבית המשפט יתחשב בה.
רף שכרות נמוך
גם רף שכרות נמוך יכול לסייע להפחתה בעונש. ככל שהנאשם ימצא קרוב יותר לרף האכיפה, יטו להקל עימו.
כדאי לזכור שכל האמור יכול לסייע לשכנע את בית המשפט לסטות מעט מעונש המינימום במיוחד אם קיים מכלול של סיבות אך אם רוצים להביא לשינוי משמעותי והפחתה קיצונית בענישה – חייבים לקבל ייצוג משפטי ראוי שיביא לשינוי הסעיף ולהפחתת הענישה למספר חודשי פסילה בודדים בלבד.
נהיגה בשכרות עונש
כפי שציינו לאורך המאמר, עבירת נהיגה בשכרות נתפסת כאחת מן עבירות התנועה החמורות ביותר ועל כן נוטים השופטים בבית המשפט לתעבורה להחמיר עם הנהגים הנאשמים בביצוע עבירה זו. נהיגה בשכרות נושאת עונשים שונים ומגוונים לרבות: פסילת רישיון הנהיגה לתקופה של 24 חודשים בפועל, פסילה על תנאי, קנס כספי, 10 נקודות תעבורה וכן לעיתים גם רכיב ענישה של מאסר הן בפועל והן על תנאי. בהתאם לכך חשוב להתייחס לעבירה הנוכחית בכובד ראש ולא להתמודד עימה לבד בבית המשפט. ייצוג מקצועי על ידי עורך דין תעבורה בעבירה שכזאת איננו בגדר המלצה, אלא חובה! עורך דין מנוסה ומיומן ידע לבחון עבור הנהגים הנאשמים את כלל חומרי החקירה הקיים בתיק ולוודא כי התקיימו כל הנהגים הנדרשים מצידה של המשטרה. איתור כשלים מהותיים בראיות התביעה עשוי לפגום את הבסיס להרשעה ועל כן עשוי להתקבל הסדר טיעון מקל ולעיתים זיכוי מלא מן העבירה!
היוועצו בהקדם האפשרי עם משרד עו"ד תעבורה יערית אוליאל והבטיחו לעצמם ניהול הליך משפטי מקצועי והולם.