כמה מותר לשתות לפני נהיגה
התשובה פשוטה – לא ניתן לדעת. התשובה תלויה בפרמטרים אישיים משתנים (משקל ומבנה גוף, הרגלי שתיה, סוג המשקה, צריכת אוכל וכדומה). בעקרון כל שתיה מעבר לכוס בירה, כוסית יין או וודקה עלולה להביא אתכם לגבול המותר בחוק לכן ההמלצה שלי היא שלא לקחת סיכון ואם שתיתם אלכוהול אל תנהגו כלל.
אז…
נעצרתם לבדיקת שכרות? כך תסייעו להציל את רישיון הנהיגה שלכם
מרגע שנעצרתם, השתדלו לתעד כל רגע. מותר לכם לתעד את האירוע בצילום וידאו. רישמו לעצמכם באיזו שעה נעצרתם, מה שם השוטר שעצר אתכם, שמות השוטרים שנכחו עימו ומה בדיוק עשה כל אחד ובאיזו שעה. ככל שתצליחו לתעד פרטים רבים יותר, כך תקלו על עורך הדין שלכם לסייע לכם בבית המשפט ולמצוא כשלים בהתנהלות המשטרה במקרה שלכם. אם נכחו נהגים נוספים שנעצרו עמכם לבדיקה, כדאי שתחליפו עימם פרטים (על מנת שתוכלו ליצור עימם קשר בעתיד).
ענו על כל השאלות של השוטרים והגיבו בנימוס
אתם תתבקשו לבצע בדיקת נשיפון ובדיקת מאפיינים – להבדיל מבדיקת הינשוף, לבדיקות אלה מותר לכם לסרב! אם תעברו את הבדיקות האלה בהצלחה- יתעלמו מהן, אך אם תיכשלו- הבדיקות ישמשו ראיה לרעתכם.
אל תנסו להתחכם ולסרב לבדיקת הינשוף. סירוב לבצע בדיקה יוביל בכל מקרה לכתב אישום על נהיגה בשכרות ויקשה על עורך הדין שלכם להגן עליכם בעתיד. לכך יש יוצאי דופן.
אם אתם סובלים ממחלת חום באותו היום או ממחלת ריאות כמו אסטמה, ציינו זאת בפני השוטר וודאו כי דבריכם נרשמו במדויק (לדוגמא- "יש לי חום גבוה"). לאחר שציינתם זאת ווידאתם שדבריכם נכתבו- בצעו את הבדיקה והשמעו להוראות השוטר. דרשו לבצע בדיקת דם במקום בדיקת הנשיפה.
חשוב לדעת!
לפני שאתם מבצעים את בדיקת האלכוהול, חשוב ליידע את השוטרים לגבי נטילת תרופות או שימוש בתרסיסים לפה.
טיפ חשוב
עם סיום האירוע גשו לבית-חולים ובקשו שיערכו לכם בדיקת דם לגילוי אלכוהול, על חשבונכם. היא יכולה לחסוך לכם כסף רב ופסילה ארוכה של הרישיון.
*מרבית הנהגים כלל לא יודעים שהחוק מגדיר אותם כשיכורים – כיוון שאינם מרגישים כאלה.
קרא עוד בעניין נהיגה בשכרות
יערית אוליאל, עו"ד תעבורה