לוגו עורך דין תעבורה יערית אוליאל

דו"חות תנועה – שאלות נפוצות

אז מהם בעצם דו"חות התנועה והאם קיים הבדל בין דו"ח אחד לאחר? דו"חות תנועה ניתנים לנהגים לאחר ביצוע עבירת תעבורה במטרה לבצע הרתעה ובכך להסב סדר בכבישים. קיימות דרכים שונות לקבלת דו"ח תנועה למשל: דו"ח תנועה באופן ידני עשוי להינתן בעת ביצוע העבירה על ידי השוטר בשטח, ואילו דו"ח תנועה אוטומטי ניתן לאחר צילום העבירה על ידי מכמונת מהירות או על ידי מצלמות המוצבות בצמתים. דרך נוספת למסירת דו"ח תנועה הינה  באמצעות הדבקת הדו"ח לשמשת המכונית (בד"כ דו"חות חניה). קיבלתם דו"ח? במאמר זה נציג בפניכם תשובות לכל השאלות הנפוצות בעניין זה.

 

 

מה ניתן לעשות בעת קבלת דו"ח תנועה?

בעת קבלת דו"ח תנועה, עומדות לרשותכם שלוש אופציות:

  1. תשלום דו"ח התנועה תוך 90 ימים מרגע המצאתו.
  2. הגשת בקשה להישפט בגינו תוך 90 ימים מרגע המצאת הדו"ח
  3. הגשת בקשה לביטול הודעת תשלום הקנס בגין אחת מן העילות הקבועות בחוק וזאת תוך 30 ימים מיום המצאת הדו"ח.

תאריך קבלת הדו"ח
* יש למלא בפורמט dd/mm/yyyy


 

דו"חות תנועה – שאלות נפוצות - uliel

מתי ואיך פונים למפנ"א (מרכז פניות נהגים ארצי)?

 

מפנ"א הוקם בשנת 2010 במטרה לשפר את השירות לאזרח  וזאת על ידי ריכוז פניות הציבור בעניין דו"חות תעבורה. להלן מספר דוגמאות של פניות בהם מטפל מפנ"א:

  • בקשה בעניין ביטול דו"ח תנועה בגין תו נכה.
  • בקשה להמרת דו"ח תנועה, באזהרה (לנהגים בעלי ותק של 10 שנים ומעלה, ללא עבר תעבורתי ובהתאם למכלול הנסיבות).
  • עדכון לגבי פטירת הנהג הנאשם שנשלח אליו דו"ח.
  • טענה לגבי אי קבלת דבר הדואר.
  • אובדן דו"חות תנועה.
  • בקשה כללית אודות דו"ח התנועה.
  • טענה לגבי אי המצאות פיזית במקום העבירה.
  • בדיקה לגבי התיישנות דו"חות תנועה.

ניתן לפנות למרכז פניות נהגים ארצי באמצעות מספר דרכים שונות: ראשית, הגשת מכתב לת"ד 120 פתח תקווה (עדיפות לשליחת המכתב בדואר רשום, על מנת שיהווה עבורכם ראייה לכך), מיקוד 4910002. שנית, ניתן להגיש פנייה מקוונת באתר.  ולבסוף עומדת לרשותכם גם האפשרות למוקד הטלפוני – 110 (שלוחה 2), למענה אנושי יש לחייג בימים א'-ה' בין השעות 08:00-16:00, ואילו למענה אוטומטי המערכת פועלת 24/7.

דוחות תנועה – שאלות נפוצות
דוחות תנועה – שאלות נפוצות

 

אני מעוניין לברר על דו"חות שנרשמו כנגדי, כיצד אוכל לעשות זאת?

 

נהגים רבים עלולים למצוא את עצמם עם מספר רב של דו"חות מהירות על שמם, עד כדי מצב של הצטברות סכומי קנסות גבוהים ואף שלילת רישיון הנהיגה שלהם. מדובר באחד מן הנושאים המלחיצים ביותר עבור נהגים, מאז התקנת מצלמות המהירות ברחבי הכבישים בישראל. לכן, על מנת לאושש את חוסר הוודאות שאתם שרויים בו, ניתן לברר האם נרשמו לכם דו"חות תנועה בשתי החלופות הבאות:

  1. ניתן להיכנס לאתר של רשות האכיפה והגבייה, ולהזדהות באמצעות מספר רישיון הנהיגה שלכם ותעודת זהות. לעיתים דו"ח שהוגדר בצורה מסוימת לא יופיע במערכת הנ"ל ולכן הבדיקה היותר אמינה ומועילה הינה פנייה למפנ"א.
  2. מוקד פניות נהגים ארצי 9666* או 110 (שלוחה 2) בין השעות 08:00-16:00 (מענה אנושי).

איך אני משלם את הקנס המקורי?

 

תשלום הקנס המקורי חייב להתבצע תוך 90 ימים מיום המצאת הדו"ח, יש לשלם את הסכום המופיע בדו"ח טרם חלף המועד המצוין. שימו לב כי תשלום הקנס הינו הודאה באשמה לכן, אם הינכם מרגישים כי הדו"ח ניתן לכם שלא בצדק או שמא הפרטים בו לא נכונים, עשו כל שניתן לפני תשלום הדו"ח.

ניתן לשלם את הדו"ח באמצעות הדרכים הבאות:

  1. תשלום מקוון באמצעות שירות התשלומים הממשלתי באתר האינטרנט באמצעות ציון מספר הודעת תשלום הקנס.
  2. תשלום במזומן באמצעות בנק הדואר.
  3. תשלום בכרטיס אשראי על ידי מענה קולי ממוחשב בטלפונים הבאים :

02-6664658

02-6664660

02-6664659

02-6664661

אם אבד לכם הדו"ח, ניתן לפנות למוקד אגף התנועה בטלפון 9666* או 12229666.

איך  אני משלם את הקנס בתוספת פיגור?

 

ניתן לשלם את הקנס בצירוף תוספת הפיגור באמצעות מספר דרכים:

  • תשלום במזומן בכל אחד מן סניפי הדואר על ידי הצגת מספר הודעת התשלום בצירוף תעודה מזהה (תעודת זהות או דרכון).
  • תשלום באמצעות כרטיס אשראי בקישור.
  • פנייה למרכז המידע שמספרו: 073-2055000 או 35592* (תשלום על ידי המענה האוטומטי).

 

לא שילמתי את הקנס בזמן, מה עשוי לקרות?

 

אם לא שילמתם את הקנס בזמן ואף לא הגשתם בקשה להמירו לאזהרה תוך 30 ימים או לחילופין לא הגשתם בקשה להישפט בגינו תוך 90 ימים, מעת המצאת הדו"ח, יידרש ממכם לשלמו בצירוף תוספת פיגור העומדת על סך 50% מגובה הקנס המקורי (תוספת פיגור ראשונה), משמע הקנס מוכפל פי 1.5. אם למרות זאת לא שילמתם את הקנס, שימו לב כי כל חצי שנה יתווספו לתוספת הפיגור הראשונה דמי פיגורים בשיעור של 5% מגובה הקנס המקורי.

חשוב לדעת כי, אי תשלום קנס עלול לגרור סנקציות נרחבות לרבות: עיקול על חשבון בנק, משכורת ורכב. כל אלו ועוד מבוצעים על ידי מרכז גביית הקנסות של הנהלת בית המשפט לעניין זה. בנוסף, אגף הרישוי רשאי שלא לחדש את רישיונכם עקב אי תשלום הקנס.

 

איך מגישים בקשה לביטול הודעת תשלום הקנס?

 

על פי חוק, נהגים רשאים להגיש בקשה לביטול הדו"ח תוך 30 יום ממועד המצאתו. את הבקשה לביטול ניתן  לשלוח באמצעות דואר רשום למפנ"א (מרכז פניות נהגים ארצי) ת.ד. 120 פתח תקווה, מיקוד 4910002 או על ידי הגשת בקשה באתר האינטרנט של המשטרה. על הבקשה להכיל את הנימוקים הרלוונטיים לעניין הביטול ובנוסף לצרף, העתק מצולם של הדו"ח, צילום תעודת זהות וחתימה בתחתית המסמך.

שימו לב, אם בקשתכם תדחה ובמקביל חלף המועד לתשלום, יחולו עליכם תוספות פיגורים הקבועות בחוק.

 

 

איך מגישים בקשה להישפט?

 

נהגים רבים מגישים בקשה להישפט לא בגלל גובה הקנס הנקוב, אלא בגין הנקודות שנרשמים לחובתם. לפי חוק ניתן להגיש את בקשה להישפט בפרק זמן של עד 90 ימים מיום המצאת הדו"ח המקורי. את הגשת הבקשה מבצע הנהג הנאשם על ידי מילוי הספח המוצמד לדו"ח ושליחתו בדואר רשום למפנ"א, ת.ד 120 פתח תקווה, או על ידי שליחת בקשה באמצעות טופס מקוון באתר. אם הספח אבד, ניתן להגיש את הבקשה בכתב ולציין בה מספר תעודת זהות, כתובת ומספר דו"ח.

בהליך בדיקת הבקשה בודקים האם חומר הראיות מספיק או שמא קיים בו פגם. אם וכאשר יימצא פגם ראייתי, יהיה ניתן להמיר את סעיף העבירה לסעיף אחר שאינו מכיל נקודות.

 

מי רשאי להגיש בקשה להמרת דו"ח באזהרה?

 

כחלק ממדיניות המשטרה, קיימת האפשרות בידי השוטרים להמיר דו"ח בדו"ח אזהרה בעת התרחשות עבירת תעבורה. שיקולם של השוטרים מותנה בהתאם לתנאים הנדרשים לרבות: ותק הנהג (מעל 7 שנים נהיגה בארץ), עבר תעבורתי נקי וללא הרשעות, עבירת התעבורה איננה חמורה ועוד. שימו לב כי כל הנאמר תלוי בשיקול דעתו של השוטר בלבד.

חשוב לדעת כי לא יהיה ניתן להמיר דו"ח לאזהרה במקרים הבאים:

  1. הנהג הנאשם אינו אזרח מדינת ישראל .
  2. הדו"ח שהתקבל הינו מסוג הזמנה לדין או הדבקה לרכב חונה.
  3. העבירות שבוצעו הינן : חציית צומת ברמזור אדם, שימוש בטלפון נייד, עקיפה וסטייה בצורה מסוכנת, חנייה בחניית נכה, אי מתן זכות קדימה להולכי רגל, עבירות הנוגעות לליקוי הרכב, ועוד.

 

כיצד מגישים בקשה להמרת הדו"ח באזהרה?

 

את הבקשה להמרת הדו"ח יש להגיש תוך 30 ימים ממועד המצאתו וזאת בצירוף תעודת זהות, חתימה והעתק של הדו"ח.

את הבקשה יש לשלוח בדואר רשום- למפנ"א ת.ד 120 פתח תקווה, מיקוד 49100 או על ידי פנייה מקוונת באתר. שימו לב כי בקשה שתוגש על ידי אחד מן החריגים שצוינו קודם לכן (מי רשאי להגיש), תדחה.

 

מהם סוגי הקנסות האפשריים?

 

ניתן לראות כי קיימים שני סוגי קנסות עיקריים:

  1. דו"ח ברירת משפט- העבירה שבוצעה כרוכה בתשלום קנס כספי.
  2. דו"ח הזמנה לדין- בדרך כלל מיוחסת לעבירות חמורות יותר שבגינן עומד כתב אישום לנהג.

בדו"חות תעבורה מהסוג הראשון, רשאי הנהג להגיש בקשה להישפט ובכך לנסות ולשנות את רוע הגזירה (תשלום הקנס או לחילופין ביטול הנקודות בגין העבירה שבוצעה), ואילו בדו"חות תעבורה מהסוג השני ניתן לראות כי בעקבות העומס הרב שמתחולל בבתי דין לתעבורה, תיקים רבים מתיישנים טרם הגעתם לכותלי בית המשפט, ולכן נהגים רבים יכולים לטעון להתיישנות ובכך יימחק האישום כנגדם (התיישנות התיק נבדקת על פי מועד הדו"ח ולא לפי מועד הדיון).

קיבלתי דו"ח קנס ולא אני נהגתי ברכב בעת ביצוע העבירה, מה עלי לעשות?

 

כיום, נהגים רבים מקבלים דו"ח קנס על עבירה שאינן ביצעו וזאת לאור השימוש במצלמות האוטומטיות. ניתן לראות כי אומנם השימוש במצלמות האוטומטיות חוסך כסף רב למשטרה, אך אינו מהימן לגבי זהות הנהג הנאשם.

במקרה בו הינכם בעלי רכב וכי קיבלתם דו"ח על ביצוע עבירה שאינכם ביצעתם, מוטלת עליכם חובת ההוכחה בעניין זה. לכן, אם יש ברשותכם הוכחות המעידות כי לא אתם ביצעתם את עבירת התעבורה, תבוצע הסבת דו"ח תנועה לנהג הנאשם בביצוע העבירה על ידי המשטרה.

אם הבעלים של הרכב לא דאג לבצע את הסבת הדו"ח עליו לשאת בתוצאה, כיוון שהעבירה המיוחסת רשומה עליו בלבד, לרבות: תשלום קנס ואף צבירת נקודות שעשוי להוביל לפסילה או לעיקול.

איך מבצעים הסבת דו"ח תנועה?

 

על מנת לבצע הסבת דו"ח תנועה, עליכם להגיש בקשה לכך. את הבקשה להסבת הדו"ח יש לעשות באמצעות כתיבת שני מכתבים: מכתב אחד בו בעל הרכב מצהיר כי אינו נהג במועד ביצוע העבירה, ומכתב נוסף בו הנהג  שביצע את העבירה מבקש להסב את הדו"ח על שמו, בנוסף עליו לצרף צילום של רישיון הנהיגה שלו.

על מנת לבצע את הסבת הדו"ח בצורה מוצלחת, חשוב לפעול תוך 90 ימים ממועד המצאת הדו"ח. את הבקשה יש לשלוח בדואר רשום למפנ"א, ת.ד 120 פתח תקווה, מיקוד 49100, או באופן מקוון באתר.

קיבלתי דו"ח קנס כבעל תאגיד/חברה, אך לא אני ביצעתי את העבירה אלא העובד שלי, מה עושים?

 

אם נרשמה עבירת קנס עבור רכב הרשום על שם התאגיד, שיעור הקנס יעמוד על פי ארבעה מהשיעור הנקבע לאותה עבירה בחוק.

אם הינך בעל חברה/תאגיד, קיימת עבורך האפשרות לבקש הסבת דו"ח על שם העובד שנהג ברכב החברה תוך 90 ימים מעת המצאת הדו"ח המקורי (טרם תשלום הקנס הנקוב). על הבקשה להכיל הצהרה בה העובד מציין כי הוא אכן נהג ברכב בעת ביצוע העבירה ובנוסף עליו לצרף את : מספר הדו"ח, תעודת זהות ותצלום רישיון נהיגה בתוקף.

שימו לב, אם הנהג שביצע את העבירה לא מעוניין למלא את ההצהרה להסבת הדו"ח, ניתן לשלוח מסמך חתום ע"י בכיר בחברה המוכיח את זהותו של הנהג בעת ביצוע העבירה ובנוסף לצרף מסמך התומך בפרטי הנהג בפועל ברכב במועד העבירה.

בעת שליחת המסמכים הדרושים (כמתחייב) והסבת הדו"ח על שמו של הנהג,  יופחת סכום הקנס בהתאמה לסכום המקורי ע"פ צו עבירות הקנס.

קיבלתי דו"ח קנס על עבירה שבוצעה ברכב שמכרתי, מה ניתן לעשות?

 

מדובר במקרה שכיח הנפוץ במשפחות המעבירות ביניהן רכב ללא החלפת בעלות במשרד הרישוי (במטרה לשמר את ערכו הכספי של הרכב).

במקרים בהם לא בוצעה העברת בעלות, יש להגיש בקשה להסבת הדו"ח כפי שצוין קודם לכן, תוך 90 ימים מיום המצאת הדו"ח המקורי. זכרו כי, תשלום הקנס, דינו הודאה באשמה לכן אם אינכם ביצעתם את העבירה, הקפידו שלא לשלם את טרם הסבת הדו"ח.

אך, אם אכן עומד ברשותכם שטר מכר לעניין עברת הבעלות, יש לשלוח פנייה למרכז פניות נהגים ארצי (פתח תקווה, ת.ד 120, מיקוד: 49100) בצירוף העתק שטר המכר וזאת תוך 90 ימים מיום המצאת הדו"ח המקורי.

בגין מה ניתנים דו"חות תנועה מסוג הזמנה לדין

 

דו"חות מסוג הזמנה לדין ניתנות בעת התרחשות עבירות חמורות לרבות:

  • נהיגה תחת חומרים מסוכנים (אלכוהול, סמים).
  • נהיגה העולה על 40 קמ"ש מן המותר בדרך בין עירונית, או לחילופין נהיגה העולה על 30 קמ"ש מן המותר בדרך עירונית.
  • עבירת תעבורה שגרמה לתאונת דרכים עם נפגעים.
  • נהיגה ללא רישיון נהיגה.
  • עקיפה מסוכנת

כל אלו ועוד עשויים להוביל לסנקציות נרחבות.

דרך נוספת לעמוד בפני הזמנה לדין, היא כאשר נהג שקיבל דו"ח בגין עבירת תעבורה (ולו הקלה ביותר) בוחר להגיש בקשה להישפט- ניתן לראות זאת בדרך כלל במקרים בהם דו"ח התנועה מלווה בנקודות.

בעבירות מסוג זה, על החשוד לעמוד בפני שופט לענייני תעבורה וזאת בכדי לקבוע את העונש הראוי לעניין העבירה המיוחסת. חשוב לדעת כי סדר הדין המתנהל בבתי המשפט לתעבורה, הינו סדר דין פלילי לכל דבר. הענישה משתנה בהתאם לראיות הקיימות בתיק, החל מטעויות לגבי זהות הרכב ואף לטעויות ברישום על ידי השוטר. טעויות אלו עשויות לפעול לטובת הנהג הנאשם בהפחתה בענישה, מהסדר טיעון מקל ועד לזיכוי מלא בדין.

כיצד מתבצע הליך העמדה לדין בגין דו"חות תנועה?

 

משפט תעבורה מתחיל בהקראה של כתב האישום כנגד הנהג, ולבסוף עליו להגיב ולומר האם הוא מודה בביצוע העבירה או שמא כופר באשמה. בשלב זה הנאשם רשאי לעלות טענות מקדמיות.

אם הנאשם מודה בביצוע העבירה המיוחסת לו-  בית המשפט לענייני תעבורה מרשיע אותו, ולאחר מכן עובר לשלב שמיעת הטיעונים לעונש.

אם הנאשם כופר באשמה- בית המשפט יקבע דיון נוסף לעניין השמעת ההוכחות. בשלב זה, יזומנו עדי התביעה לרבות: השוטר שכתב את הדו"ח ועדי הגנה (אם יש).

בית המשפט ייתן לנאשם (הן לכופר והן למודה) הזדמנות לעלות טיעונים שיאפשרו לבית השפט לקחתם בחשבון ולהקל על הנאשם בענישה ככל הניתן.

קיבלתי דו"ח מסוג הזמנה לדין, אך לא אני נהגתי בעת ביצוע העבירה, מה אני יכול לעשות?

 

חשוב לציין כי עבירות מסוג הזמנה לדין מתייחסות לעבירות חמורות יותר שבגינן עומד כתב אישום, לכן אין להקל ראש בדבר. לאור האמור, קיימת חשיבות מרבית לעובדה מי נהג ברכב בעת ביצוע העבירה, לכן אם אינכם נהגתם ברכב ,עליכם לדווח על הנהג שאכן ביצע את העבירה תוך 15 ימים בלבד ממועד המצאת הדו"ח.

בעת הדיווח עליך לציין את פרטיו של הנהג שביצע את העבירה, לצרף את מספר תעודת הזהות שלו, כתובתו המלאה, צילום הדו"ח, הצהרה בה הנהג בפועל מודה כי הוא נהג ברכב בעת ביצוע העבירה, ובנוסף צילום רישיון נהיגה בתוקף.

ניתן לשלוח את הבקשה בדואר רשום למפנ"א, פתח תקווה, ת.ד 120 מיקוד 49100 או על ידי שליחת טופס מקוון באתר.

אבד לי הדו"ח, כיצד אני יכול לשלם אותו ?

 

ניתן לפנות למרכז פניות נהגים ארצי בבקשה לקבל את הדו"ח המקורי או לפנות לרשות האכיפה והגביה, מספר הטלפון: 073-2055000 או 35592*.

שימו לב, אם בחרתם לפנות למפנ"א בבקשה לקבל את הדו"ח המקורי שלכם, עליכם לקחת בחשבון כי מענה לבקשתכם עשוי לקחת מספר חודשים. זכרו כי עומדים עבורכם 90 ימים בלבד למענה על הדו"ח.

דו"חות תנועה – שאלות נפוצות - uliel

קיבלתי הודעה בגין ביצוע עבירת מהירות, איך אני יכול לקבל את התמונה מעת ביצוע העבירה?

 

עליך להגיש בקשה תוך 15 ימים ממועד המצאת ההודעה לקבלת התמונה. לבקשתך יש לצרף עותק של ההודעה. שים לב, אם מועד המשפט הגיע, עליך להתייצב בזמן, גם אם טרם קיבלת מענה לבקשתך.

קיבלתי דו"ח קנס ממצלמה בגין מהירות, אבל התמונה שלי לא הופיעה על גבי ההודעה, איך ניתן לקבל את התמונה?

 

עליך להגיש בקשה תוך 90 ימים (ממועד המצאת ההודעה) לקבלת התמונה. בבקשתך יש לצרף העתק של הדו"ח.

לידיעתך, הגשת הבקשה לא עוצרת את הזמן הנקוב לתשלום הדו"ח.

קיבלתי דו"ח מצלמה לכתובת שלי על עבירת מהירות אבל מספר הרכב בתמונה הוא לא שלי, מה עושים?

 

לעיתים  בתמונה המוצגת נופלת שגגה בפענוח מס' הרכב. עליך לפנות למוקד הטלפוני 110, שלוחה 2. דרך נוספת ליצירת קשר היא באמצעות שליחת מכתב בדואר לרשום למפנ"א – פתח תקווה, ת.ד 120, מיקוד 49100, או ניתן ליצור קשר על ידי  פנייה מקוונת באתר.

איך ניתן לברר כמה נקודות חובה נרשמו נגדי?

 

ניתן לברר על מצב נקודות החובה במספר דרכים:

  1. הגשת בקשה באתר של משרד התחבורה. עליך למלא את פרטייך האישיים ותוך 10 ימים מרגע הבקשה, ישלח לכתובתך הרשומה במשרד הפנים תדפיס מעודכן. שים לב, עלות השירות 10 ₪.
  2. הגעה למשרדי הרישוי- ניתן להגיע למשרד הרישוי (ברחבי הארץ) ולבקש תדפיס עדכני של מצב הנקודות הרשומות לחובתך ללא כל תשלום.
  3. מוקד טלפוני- ניתן לחייג למוקד של משרד הרישוי, מספר: 5678* (השירות הוא ללא תשלום)
  4. מכונת רשיומט- מכונה אוטומטית המפוזרת ברחבי הארץ ובסניפים רבים של רשת סופר פארם.
    על המשתמש להזין את מספר רישיון הנהיגה + שנת הלידה. שימו לב, תשלום האגרה במכונת הרשיומט תתבצע באמצעות כרטיס האשראי של בעל הרישיון בלבד!

עניין נקודות החובה, לא נמצא בתחום אחריותה של המשטרה.

אני מעוניין לקבל גיליון הרשעות תעבורה לארץ, איך ניתן לבקש זאת?

 

עליך לפנות לאחת מיחידות מרכז שירות לאזרח – מש"ל, הממוקמת בתחנת המשטרה, בבקשה לקבל עותק מהמרשם התעבורתי שלך (על ידי הצגת תעודת זהות).

שים לב, אם אתה מיוצג על ידי עורך דין עליך לחתום על ייפוי כוח, אחרת לא יוכל עורך הדין לבקש בקשה זאת עבורך.

ימי הפעילות במש"ל הם בין הימים: א'-ה', בשעות 08:00-15:00 (מלבד ימי שבתון)

אני מעוניין לקבל גיליון הרשעות תעבורה מתורגם לשימוש בחו"ל, כיצד עושים זאת?

 

עליך למלא בקשה לקבלת גיליון הרשעות בחו"ל באתר האינטרנט באמצעות שליחת פנייה מקוונת. לידיעתך, גיליון ההרשעות שלך יימסר לך בשתי דרכים:

  • בקונסוליה הישראלית הסמוכה לאזור מגוריך בחוץ לארץ.
  • ניתן לבקש שליחה מהקונסוליה אל כתובת אליה תבקש.

חניתי בחניית נכים ולמרות שאני מחזיק בתו נכה קיבלת דו"ח חניה ממשרד התחבורה, מה ניתן לעשות?

 

עליך להגיש בקשה לביטול הדו"ח תוך 30 ימים מיום המצאת הדו"ח בצירוף צילום של תו הנכה בתוקף התואם למספר הרכב שבו ביצעת את החנייה (שמספרו רשום בדו"ח).

קיבלתי דו"ח מסוג הזמנה לדין ואני לא מעוניין להגיע לדיון בבית המשפט, מה ניתן לעשות?

 

נחלק את התשובה לשתיים:

  1. אם אתה מיוצג על ידי עורך דין, עליך לחתום על מסמך ייפוי כוח, ואז לא נדרש ממך להגיע (אם אתה לא רוצה בכך).
  2. אם אתה לא מיוצג על ידי עורך דין ובחרת שלא להגיע לדיון, בית המשפט יראה בכך כהודאה באשמה בכל העובדות שנטענו נגדך בכתב האישום (ביהמ"ש רשאי לדון אותך שלא בפנייך).

קיבלתי דו"ח מסוג הזמנה לדין, ואני מעוניין לראות את חומר החקירה שבידי התביעה, מה עלי לעשות?

 

ראשית, זכור כי המשמעות של דו"ח הזמנה לדין הוא מהותי, מדובר בעבירה שהיא מעל לרף ברירת המשפט. שנית, ייצוג של עורך דין תעבורה מומחה הוא הכרחי על מנת לסייע ככל הניתן להפחתה בענישה.

על מנת לעיין בחומרי החקירה (להעתיקו או לצלמו) ניתן לעשות זאת בתיאום מול יחידת התביעה על ידי שליחת טופס מקוון, או באמצעות פנייה ליחידת התנועה לחצ/י כאן.

קיבלתי דו"ח מסוג הזמנה לדין ואני מעוניין לקבל ייצוג עורך דין מטעם המדינה, מה עלי לעשות?

 

ניתן להגיש בקשה לקבלת סנגור ציבורי באתר בצירוף המסמכים הנדרשים. שימו לב כי לא כל אדם זכאי לקבל ייצוג מטעם המדינה, אלא רק נאשמים וחשודים מחוסרי יכולת ואמצעים יימצאו כזכאים לקבלת השירות.

לרשימת התנאים לזכאות הסנגוריה ציבורית, ניתן לקרוא את סעיף 18 (א) לחוק הסנגוריה הציבורית.

קיבלתי הזמנה להתייצבות לדיון בבית משפט, אך אני לא יכול להגיע מסיבות אישיות, מה ניתן לעשות?

 

עליך לפנות לבית המשפט שאליו זומנת, בבקשה מפורטת ומנומקת לעניין אי יכולתך להגיע בתאריך הנוכחי.

קיבלתי הזמנה לבית משפט המרוחק ממקום מגוריי ואני מעוניין להעביר את הדיון לבית משפט אחר, איך עושים זאת?

 

עליך לפנות בבקשה מנומקת אל בית המשפט שאליו זומנת לקבלת הנחיות לעניין העברה.

מה עלול לקרות לי אם אני לא אגיע במועד שזומנתי לדיון בבית המשפט?

 

נתחיל ונאמר כי מדובר בסיטואציה שאנו ממליצים להימנע ממנה ככל הניתן. במקרה כזה, בית המשפט ידון אותך בהיעדרך, משמע שבית המשפט רשאי לפסוק החלטה בדבר פסילת רישיון הנהיגה שלך גם ללא נוכחותך. שים לב כי לאחר פסיקת בית המשפט ישלח לביתך הודעה בדבר גזר הדין שהוטל עליך בדואר רשום והחל הרגע הנתון יראו בך כמי שנודע לו על הפסילה.

לידיעתך, אם קיימת סיבה מוצדקת לדחיית תאריך מועד הדיון שזומנת אליו ניתן להגיש בקשה לדחייה.

באיזו תחנת משטרה עלי לדווח על המעורבות שלי בתאונת דרכים?

 

אם בוחן תנועה לא הגיע לשטח התאונה בעת התרחשותה, אתה יכול לגשת לתחנת משטרה באזור מגורייך או במרכז השירות לאזרח מטעם אגף התנועה המקומי.

 

הייתי מעורב בתאונת דרכים שבה הרכב שלי נגרר ע"י המשטרה, פוניתי לבית חולים ע"י מגן דוד אדם, ואף הגיע בוחן תנועה למקום, איפה אני צריך לדווח על כך?

 

על הדיווח להתבצע במדור תאונות דרכים יחידת בוחנים המרחבית, הממוקמת באזור התאונה.

מה עלי להביא איתי בעת התייצבותי בתחנת המשטרה במטרה לדווח על מעורבותי בתאונת דרכים?

 

טרם הגעתך לתחנת המשטרה, הקפיד להביא איתך את המסמכים הבאים לצורך פתיחת תיק החקירה שלך:

  • תצלום רישיון הרכב שלך + מקור.
  • תצלום פוליסת הביטוח שלך + מקור .
  • צילום רישיון נהיגה תקף + מקור.
  • בנוסף, אם קיימים אסמכתאות רפואיות לרבות: טופס שחרור ממיון או תעודה רפואית מקופ"ח (צילום).

דיווחתי למשטרה על המעורבות שלי בתאונת דרכים, איך אני יכול לדעת מה מצב תיק החקירה שלי?

 

ניתן להתקשר ל- משרד רישום תאונות דרכים (היכן שנמסרה העדות שלך).

דיווחתי למשטרה על תאונת דרכים ואני מעוניין לקבל אישור לכך, מאיפה אפשר?

אם מסרת דיווח לעניין התאונה, ניתן לקבל את האישור:

  1. בכל תחנת משטרה כבר במעמד מסירת הדיווח.
  2. ביחידה האזורית לרישום תאונות דרכים.

אני מעוניין לצלם תיק תאונת דרכים לאחר שנגנז על ידי המשטרה, איך אוכל לעשות זאת?

 

אתה או עורך דין מטעמך רשאים לעיין בחומרי החקירה להעתיקם ולצלמם, בתיאום מראש עם יחידת הרישום רק לאחר תום החקירה הנוכחית.

הייתי מעורב בתאונת דרכים שבה החליטה המשטרה שלא לחקור את ההתרחשות, איך ניתן לערער את החלטתם ולהגיש בקשה לחקור מחדש?

 

נציין ונאמר כי קיימת לך הזכות לערער על החלטת המשטרה שלא לחקור או לא להעמיד לדין, מכוח סעיף 64 לחוק סדר הדין הפלילי, וזאת תוך 30 ימים מהרגע שנמסרה לך הודעת הסגירה. עליך להגיש את הבקשה למשרד רישום תאונות דרכים.

מותקן לי GPS ברכב, האם זאת עבירה?

 

העבירה מתרחשת כאשר המכשיר מוחזק בידייך בזמן נהיגה ברכב. אם הGPS ממוקם במקום המיועד לו, אין כל חשש לביצוע עבירה.

במהלך נסיעה נתקעתי עם הרכב שלי במקום מסוכן, מה אני צריך לעשות?

 

עליך לחייג 100 למשטרת ישראל ולמסור להם פרטים מדויקים ככל הניתן בנוגע למיקום הימצאך. ניידת תגיע אליך בהקדם ותסייע לך.

עשיתי תאונה עם הרכב שלי אבל אין נפגעים, האם אני צריך למסור את הפרטים שלי?

 

נהגים שלא משאירים פרטים, הן חלקיים והן מלאים לאחר מעורבותם בתאונה יחוו מדיניות ענישה נוקשה. לפי תקנה 145 + 144 לתקנות התעבורה, גם בעת התרחשות תאונה ללא נפגעים, עצם מעורבותך בתאונה מחייבת השארת פרטים מלאים, לרבות: שם מלא, מספר פוליסת ביטוח, כתובת מגורים, מספר רישיון הרכב ועוד.

אם הלכת ממקום התאונה בעקבות גורמים כאלה ואחרים (לחץ, חרדה, בלבול) עליך להתקשר למשטרת ישראל בכפוף להתרחשות התאונה ולספק להם מידע מלא- שעת התאונה, מיקום התאונה, עדי ראיה (אם ישנם), שם מלא, מספר רישיון הנהיגה, פוליסת הביטוח ושם חברת הביטוח.

עשיתי תאונה עם הרכב ורק אחרי כמה שעות לא חשתי בטוב, מה אני צריך לעשות?

 

עליך לגשת למרפאה בהקדם האפשרי ככל הניתן, על מנת לבצע בדיקות רפואיות.

בהיותך חש בטוב, גש ליחידת הבוחנים הקרובה למגורייך בכדי לתת עדות על הנעשה בפני בוחן תנועה לתאונות דרכים.

במהלך הנסיעה ברכב שלי הבחנתי במפגע דרך, מה עלי לעשות?

 

עליך לדווח על מקום המפגע ומהו סוגו של המפגע לאחד משני הגופים:

  • משטרת ישראל- 100
  • מוקד העירוני- 106

כיצד עושים עסקת טיעון?

 

עסקת הטיעון מתרחשת לרוב על בסיס הכשלים הנמצאים חומר הראיות בתיקו של הנאשם.

על הנאשם או עורך דינו לפנות אל התביעה בשתי דרכים:

  1. פיזית- ביום הדין בבית המשפט
  2. טלפונית- קיום שיחה עם לשכת התביעות ותיאום פגישה עם ממונה מטעמה.

על התביעה לשקול את כל הנאמר, אך אין חלה עלייה חובה בחוק לעניין הגעת הסדר טיעון. חשוב לדעת כי מטרתה של התביעה היא לעשות כל שניתן על מנת להעניש בגין עבירת התעבורה במלוא החומרה. אם החלטתם שאתם הולכים לבדכם לעסקת הטיעון זכרו כי אם לא הצלחתם, יש לכך מחיר. עסקת הטיעון הכושלת תהיה רשומה בתיקכם והיא תהווה בסיס למשא ומתן בעתיד.

היוועצות עם עורך דין תעבורה מיומן ומנוסה בתחום מהווה יתרון אדיר להשגת עסקת טיעון מוצלחת.

האם מותר לשוטר לנהוג ברכב שלי או לגרור את הרכב?

 

אם הרכב עומד במקום אסור ע"פ חוק או בנסיבות של הפרת סדר התנועה , לפי סעיף 70א(ב) לפקודת התעבורה, רשאי השוטר להורות לבעל הרכב להזיזו או לגרור את רכבו.

אך אם בעל הרכב לא נמצא ליד רכבו וכי לדעתו של השוטר יש צורך בהרחקה, עומדת לו הסמכות  לפי סעיף 70א(ג) לעשות זאת בעצמו או באמצעות גורר מורשה. כמובן שכל הנעשה יהיה בנקיטת אמצעי הזהירות הנדרשים (הסבירים) על מנת להבטיח את בטיחותו של הרכב.

 

המחבר
עו"ד יערית אוליאל
עו"ד יערית אוליאל
עו"ד אוליאל סיימה את לימודי התואר‎ ‎במשפטים בהצטיינות יתרה ואף התמחתה בתחום ‏הפלילי בפרקליטות מחוז צפון וכך זכתה להכיר את מערכת אכיפת החוק משני צידי המתרס, דבר אשר מהווה יתרון משמעותי עבור קהל לקוחותיה‎.‎‏ עו"ד יערית אוליאל‎ ‎מתמחה בתחום דיני התעבורה ותאונות הדרכים בישראל, כאשר במסגרת עבודתה מייצגת נהגים במגוון תיקים בתחום בדרגות קושי שונות החל מעבירות קנס וכלה בתאונות דרכים קטלניות‎.‎ בנוסף, עו"ד אוליאל מקדישה זמן ומאמצים רבים בלימוד תחום התעבורה, מרצה בפני עורכי דין חדשים מטעם לשכת עורכי הדין וחברה בועדת התעבורה של לשכת עורכי הדין. כמו כן, עו"ד אוליאל מתנדבת בבתי ספר ומרצה לתלמידים בתחום הבטיחות בתעבורה כאשר מטרתה העיקרית היא להקנות ערכים וידע בתחום.
קצת על משרדנו

בעלי ניסיון מקצועי רב שנים בייצוג נהגים בבתי משפט, במשרדי הרישוי ובמכון הרפואי לבטיחות בדרכים. צוות המשרד מונה עו"ד לתעבורה ותאונות דרכים ובוחני תנועה מקצועיים יוצאי משטרת ישראל וכן אנשי מקצוע נוספים המסייעים לתיקי המשרד במתן חוות דעת מקצועיות. צוות המשרד נבחר בקפידה רבה בכדי להבטיח לכלל הלקוחות קבלת שירות מקצועי ואיכותי. קראו עוד על משרדנו או על תיקים מעניניים שניהלנו לאחרונה – הצלחות המשרד

אהבתם את הכתבה? שתפו!
עלול לעניין אתכם גם...
בדיקת מצב רישיון נהיגה

נתחיל ונאמר כי, רישיון הנהיגה שלנו מהווה אסמכתה רשמית לכך שאנו זכאים לנהוג ברחבי כבישי הארץ באופן חוקי. יחד עם

עורך דין דו"חות תנועה

הוצאתם רישיון נהיגה? מזל טוב! עלייה מאחורי ההגה ונסיעה ברחבי הכבישים השונים דורשת ממכם אחריות רבה וציות לכללי התעבורה השונים.

משרדנו מתמחה רק בתעבורה